NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH

In De Biesbosch is er van alles te beleven! Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is. Beleef De Biesbosch vanaf het water, ga (met een gids of boswachter) op een wandeltocht, spot vogels voor dag en dauw of ga vliegvissen met vrienden . Hieronder lees je meer over wat er allemaal te doen is in De Biesbosch, voor de échte ‘Biesboschbelevenis’!

Varen door De Biesbosch

Geniet van de zomer en trek de natuur in! Het waterrijke natuur- en recreatiegebied Nationaal Park De Biesbosch beleef je optimaal op het water. Een ontspannen boottocht door prachtig natuurgebied, langs wilgenbossen, kreekjes of rivieren. Je kunt zelf varen met je eigen boot of een kano, roeiboot of fluisterboot huren bij Nationaal Park De Biesbosch. Bootverhuur Dordrecht verhuurt een aantal comfortabele boten van 5 tot en met 12 personen. Je kunt zelf een route bepalen of gebruik maken van de door hun uitgezette routes. Voor de boten heb je geen vaarbewijs nodig en ze zijn erg gemakkelijk te varen. Ze geven je graag een instructie vooraf indien nodig. Het voordeel van een open boot is dat je de natuur nog meer kunt beleven. Je ziet en hoort alles veel beter. En als je zelf vaart heb je ook de vrijheid om even te stoppen voor een picknick of wandeling. Ook zijn er bij Nationaal Park De Biesbosch verschillende rondvaarten en excursies met een fluisterboot mogelijk. Maak je dagje Biesbosch compleet door met een schipper/gids op pad te gaan, zodat je alle bijzondere plekken te zien krijgt.

www.bootverhuurdordrecht.nl

Fietsen

Nederland is een écht fietsland, maar fietsen in Nationaal Park De Biesbosch kan lastig zijn. Het gebied bestaat namelijk grotendeels uit water en nat land. Er zijn onverharde paden voor wandelaars, maar geen verbindingswegen of bruggen. In de Biesboschregio – het gebied rondom het Nationaal Park – kan je wel goede en mooie fietstochten maken, langs polders, weilanden, akkers, rivieren en lintdorpen. Kies je route en ga op ontdekking!

Route langs fietsknooppunten

Bij de bezoekerscentra en de Biesbosch Gastheren is het kaartje ‘Waar naartoe in de Biesbosch’ verkrijgbaar. Hiermee stippel je zelf een route uit langs de fietsknooppunten en lees je meer over de interessante bezienswaardigheden en horeca die je op de routes tegenkomt. Deze kaart kan je hier downloaden: NP-waarnaartoe-regiokaart.

Wil je een fiets huren om de Biesboschregio te ontdekken? Kijk hier op welke locaties dat mogelijk is.

Meer informatie over alle mogelijkheden ontdek je hier.

Biesboschcentrum Dordrecht

Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht
078-770 53 53
info.biesbosch@dordrecht.nl
www.biesboschcentrumdordrecht.nl