Stijlvol shoppen

In de Dordtse Binnenstad ben je ook aan het juiste adres bent voor exclusieve(re) dames- en herenmode en optimale service. We zetten een aantal van deze winkels voor je op een rij. Een overzicht van alle mooie modewinkels in Dordrecht vind je hier.

Alexander Roodfeld

Herenmodezaak Alexander Roodfeld is al 91 jaar een begrip op het gebied van herenmode. Al vier generaties gaat de Dordtse herenmodezaak over van vader op zoon. Ties Roodfeld, eigenaar sinds 2013, zorgt ervoor dat je er naast de vertrouwde merken ook altijd de mooiste nieuwe mode aan zult treffen. Om nieuwe merken te spotten reist hij daarom twee keer per jaar naar de internationale modebeurs in Italië. Ties: “Zo weten we precies wat het komende seizoen voor de modebewuste man in petto heeft én hebben we de mooiste merken en outfits als eerste te pakken. Door met merken het alleenrecht voor de regio af te spreken, zie je bij ons in de winkel kleding die je niet snel elders tegen zult komen.”

Hoewel het bij Roodfeld bijna onmogelijk is niet te slagen voor een outfit, is er ook altijd nog de mogelijkheid om een pantalon, maatpak of overhemd geheel naar eigen smaak en maat samen te laten stellen. Met een keuze uit maar liefst 4000 stoffen, 200 soorten voering, talloze stiksels, knopen en andere opties vind je hier ongetwijfeld precies wat je zoekt.

Visstraat 13-15  www.roodfeld.nl

Bahlmann Mode

Bahlmann Mode is niet zomaar een modezaak, Bahlmann Mode is een begrip binnen- en ook ver buiten Dordrecht. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1883, maar is nog helemaal van deze tijd! Met 70 topmerken onder één dak vindt u er voor elke smaak en voor elk moment de juiste outfit.

Onze klanten komen niet alleen naar Bahlmann Mode voor de veelzijdigheid aan merken waarin u graag gezien wil worden. Menig klant komt ook graag terug voor onze medewerkers. Wij werken met een fantastisch gemotiveerd team. Bij Bahlmann Mode wordt er nog echt de tijd voor u genomen en kunt u een eerlijk advies verwachten.

Al drie generaties lang wordt Bahlmann Mode bestierd door de familie Van Buchem. In al die jaren heeft de winkel vele ontwikkelingen doorgemaakt en is er geen dag hetzelfde. Want bij Bahlmann Mode is er altijd wel wat nieuws te zien en te beleven!

Voorstraat 352  www.bahlmann-mode.nl

Jac Hensen

Sinds 2017 is de Visstraat met Jac Hensen een aanwinst op het gebied van mannenmode rijker. Als enige vestiging in de Randstad trekt het Dordtse filiaal klanten vanuit Zeeland tot Amsterdam.

Nadat het grote, statige hoekpand in 2017 eerst volledig was teruggebracht in indrukwekkende art deco-stijl, biedt het nu onderdak aan 1500 vierkante meter herenmode. In deze ruime, lichte winkel ervaar je de passie die de familie Hensen al 40 jaar heeft voor herenmode en vakmanschap. De frisse, stijlvolle inrichting van de winkel is een goede afspiegeling van wat je hier aan herenmode aantreft.

Verspreid over drie verdiepingen vindt iedere modebewuste man van 18 tot 88 jaar hier de gewenste outfit: van jeansgerelateerd en casual tot formeel en zakelijk met durf. “Het super minimalistische van de afgelopen jaren is ook in de mannenmode voorbij,” vertelt filiaalmanager Tim. “Het mag gelukkig allemaal weer wat sprekender en kleurrijker. Groen was menig kledingkast al binnengeslopen, maar ook geel zie je dit jaar veelvuldig terugkomen in de herenmode.”

Visstraat 27  www.jachensen.nl

Costes

Tot nu toe was het stukje Bagijnhof-Visstraat qua kwaliteitskleding vooral het domein van de heren. Maar de winkelketen Costes – het wat volwassenere ‘zusje’ van The Sting – in het voormalige Lindershuis, hebben ook de dames in dit stukje straat een heel kledingwarenhuis voor zichzelf.  In het mooie monumentale pand maken we in Dordrecht ook kennis met de unieke Costes-lifestyle; een merk van internationale allure waar je voor iedere gelegenheid terechtkunt voor een day-to-night look.

De stijlvolle collectie volgt de trends en wordt elk seizoen samengesteld aan de hand van verschillende thema’s, waarbij het ’24/7-gevoel’ centraal staat. Hier vindt iedere modebewuste vrouw met een passie voor lifestyle een passende look voor elk moment van de dag, inclusief tijdloze basics en accessoires.

Oog voor detail

Oog voor details houdt bij Costes niet op bij de kledingcollectie. De inrichting van de winkel is namelijk zorgvuldig afgestemd op de locatie, waardoor de karakteristieke kenmerken van het bijzondere gebouw optimaal tot hun recht komen. Het interieur heeft een sfeervolle, luxe uitstraling met designstoelen en -lampen en ademt een warme, metropolitan sfeer. Een winkel die een feel good-gevoel oproept en waar je je welkom voelt. Shop zelf op je gemak of laat je persoonlijk adviseren. Zeker weten dat je hier straks met de ultieme outfit naar buiten wandelt.

Bagijnhof 9  www.costesfashion.com

Mode in kaart

Bekijk hier een selectie van de beste mode winkels op de kaart.