PRACHTIGE BEZIENSWAARDIGHEDEN ÉN INTERESSANTE LOCATIES

Deze plekken mag je zeker niet missen tijdens je dagje Dordrecht.

MUSEA

Duizend monumenten, historische binnenstadhavens, een geweldige sfeer. Wandel of vaar door de stad, bezoek de Grote Kerk en Het Hof, dwaal rond in museum Huis van Gijn, bewonder de schilderijen van Hollandse meesters in het Dordrechts Museum en kijk je ogen uit in de vele kunst-en antiekwinkels.

Voor de kunst- en cultuurliefhebber heeft Dordrecht een ruim aanbod. Gedurende het hele jaar zijn er exposities in diverse musea.

DORDRECHTS MUSEUM
NATIONAAL  ONDERWIJSMUSEUM
HET DORDTS PATRICIËRSHUIS
MUSEUM 1940 – 1945
HUIS VAN GIJN
HET HOF VAN NEDERLAND

ICONISCHE GEBOUWEN

De rijke historie van Dordrecht is op bijna iedere straathoek terug te zien in de honderden monumenten in de binnenstad. Panden gebouwd in verschillende stijlen, van gotisch tot jugendstil, wisselen elkaar af. Markante gebouwen die het bewonderen waard zijn, zijn onder andere het Stadhuis, de Grote Kerk en de Groothoofdse Poort. Kijk voor een overzicht van de monumenten in de speciale monumentengids (verkrijgbaar bij intree | VVV) of op de website.
www.monumentenindordrecht.nl

DE GROTE KERK
GROOTHOOFDSPOORT
STADHUIS
VILLA AUGUSTUS

ATTRACTIES IN EN OM DE STAD

DE NATUUR IN

In de achtertuin van de Dordtse binnenstad tref je twee op en top Hollandse iconen. Nationaal Park de Biesbosch, op slechts 15 minuten van het centrum, is een uniek zoetwater getijde gebied en een absolute trekker voor liefhebbers van natuur, wandelen en fietsen.

Met de Waterbus bent u bovendien binnen 20 minuten in Werelderfgoed Kinderdijk. Veel Hollandser dan dit tref je het niet, iedereen kent de molens van de foto’s maar ben je er zelf eigenlijk al eens geweest? Een absolute aanrader!

BEZOEK KINDERDIJK
NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH

RONDVAARTEN & RONDRITTEN

Dordrecht is een prachtige stad om te ontdekken tijdens een wandeling, bij de VVV (Spuiboulevard 99) informeren ze u er graag over. Extra bijzonder is een rondvaart door de stad, zo komt u op plekken die vanaf de “wal” nauwelijks zichtbaar zijn.

DORDRECHT TOURS
IMBARCAZIONE  BARONE
DE DORDTEVAAR
HISTORISCH DORDRECHT IN 5D

ONZE TIPS OM TE BEZOEKEN

Tijdens je bezoek aan Dordrecht mogen onderstaande highlights zeker niet ontbreken op je verlanglijstje. Selecteer direct wat je leuk vindt.

DORDRECHT IN AL HAAR GLORIE